Lokalne sestavine, vrhunska priprava in nepozabna doživetja! Oktobra vabljeni na dneve odprtih vrat na kmetijah ter na vodena kulinarična doživetja, novembra pa v najboljše radolške restavracije vabijo izbrani meniji iz lokalnih sestavin.
Mesec november je v Radol'ci v znamenju lokalnih menijev. Meniji v vseh šestih restavracijah in gostilnah so pripravljeni z lokalnimi in sledljivimi sestavinami. Vsi meniji imajo enotno ceno, ponekod pa ob doplačilu lahko okusite dodatne hode.
Lokalni meniji bodo na voljo med 28. oktobrom in 1. decembrom 2023.
Cena lokalnega novembrskega menija: 26€.
*Obvezna predhodna rezervacija.
Podarite lokalni meni prijateljem. Podarite jim DARILNI BON OKUSI RADOL'CE.
Gostilne in restavracije, ki sodelujejo v mesecu lokalnih menijev so vključene v projekt Okusi Radol'ce. To je projekt, ki preko celega leta povezuje gostince v občini Radovljica, za katere je še posebej pomembna kakovost jedi in surovin. Poleg meseca lokalne kulinarike sodelujejo tudi na drugih prireditvah v destinaciji Radol'ca, se medsebojno spoštujejo in so eden drugemu odlični partnerji pri promociji in razvoju kulinarike v destinaciji.
Sodelujoče restavracije in gostilne:
Hiša Linhart, Radovljica
Gostišče Tulipan, Lesce
Gostišče Draga, Begunje na Gorenjskem
Restavracija Tabor, Podbrezje
Šmeks Lounge Bar & Baffi house of pizza, Radovljica
Restavracija Šobec, Lesce
Pomembno vlogo pri lokalni kulinariki predstavljajo kmetje, čebelarji, sadjarji in vsi drugi dobavitelji, ki preko celega leta skrbijo za zdrave proizvode iz našega okolja. Predstavili se bodo na otvoritvenem ter zaključnem dogodku, v mesecu oktobru pa bodo nekateri odprli svoja vrata ob dnevih odprtih vrat (Vegerila, Brinšek, Dolenc). Točni datumi so že objavljeni v koledarju prireditev.
Kdo so naši lokalni dobavitelji, si oglejte tukaj.
Chefi iz restavracij Okusov Radol'ce se bodo na skupnem dogodku predstavili tam, od koder izvirajo osnovni okusi njihovih jedi - na kmetiji. Jubilejna, 10. izvedba meseca lokalne kulinarike tako prinaša tudi novosti. Kosilo na njivi z Okusi Radol'ce, ki sledi konceptu z njive na krožnik bo edinsteveno kulinarično doživetje, ki vas bo nostalgično zapeljalo po podeželju ter postreglo z vrhunskimi jedmi, postreženimi v avtentičnem okolju ekološke kmetije. Dogodek bo 7. oktobra s pričetkom ob 12.00.
V oktobru vabimo na izbrana kulinarična doživetja. Radolška čokolada vabi v oktobru in novembru na vodene čokoladne degustacije, 27. oktobra pa vabimo na edinstveno doživetje Doživi mesto čokolade. Oktobrske sobote bomo zapolnisi z vodenim kolesarskim doživetjem S kolesom po kmetijah Radol'ce.
Mesec lokalnih menijev se bo tudi letos zaključil s kulinarično-glasbenim dogodkom. Hkrati z zaključno kulinarično tržnico bomo na očarljivem trgu prižgali praznične luči.
6 restavracij iz združenja Okusi Radol'ce vas v mesecu novembru razvaja z izbranimi meniji iz lokalnih sestavin.
V sklopu letošnje kulinarične jeseni vabimo na brezplačne vodene kolesarske izlete s kulinaričnim pridihom.
Jesen je izvrsten čas za izlete po Sloveniji. Naj bodo to pohod v naravo ali spoznavanje kulturne dediščine, vsekakor k njim sodi tudi obisk dobre gostilne. Preberite naše tokratne predloge za jesenski izlet v okolico Radovljice.
Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija. Posebej okusno je meseca novembra.