Kdo so domačini v našem promo spotu?

15.12.2017 21:42

zapisala Kaja Beton, december 2017

 

Radol'ca je od nekdaj dežela ustvarjalnih ljudi, ki navdih najdejo v neokranjeni naravi, čudovitih razgledih in bogati zapuščini prednikov.

V začetku decembra smo s ponosom predstavili naš prvi promocijski spot. Več let smo se odločali zanj, pa do letošnjega poletja nismo zbrali dovolj poguma. Saj veste, vsak tak spot stane. Pa vseeno, v času družabnih omrežij, youtuba in pametnih telefonov brez videa enostavno ne gre več. Ne v turizmu. In potem se je nekje sredi poletja pojavilo tisto vprašanje v elektronski pošti: "Kdaj bomo pa Radol'co kaj posneli?"

 

Čez nekaj dni smo sedeli na prvem sestanku, ideje so padale na mizo in hitro smo izbrali tisto, ki nas je najbolj prepričala. Predvsem to, da delamo z domačini, z osebami z imeni in priimki, ki so v filmu to, kar so tudi sicer. Za šalo smo nekaj primernih imen stresli z rokava. Odličnih domačinov nam pa res ne manjka. Ko smo dodelali koncept in izbrali vsebine, ki jih zares želimo, smo določili štiri favorite.

 

In potem se je nam, kot naročnikom, zdelo vse tako zelo enostavno, snemalni ekipi seveda precej manj. Enostavno je bilo štiri izbrane domačine prepričati v sodelovanje. Precej manj enostavno pa je bilo uskladiti urnike med snemalci in igralci, ki to niso. Kaj šele vremenom. 

 

Pa se je vseeno izšlo. Za las. Zadnji posnetki so bili narejeni že dokaj pozno v jeseni. Kljub temu smo film prvič lahko predstavili na WTM v Londonu v novembru. Le dobra dva tedna prej sem ga s sodelavkami prvič videla, še ne dokončno zmontiranega. In nas je povsem ganil in prepričal. In od takrat je ganil in prepričal že mnoge. 

 

Zelo enostavno je delati s tako ekipo kot so to fantje (in dekle) pri Vizualistu. In pri vsem skupaj je verjetno največja sreča, da so ti fantje domačini. Da Radol'co poznajo tako kot jo poznamo mi, da so nanjo nič manj navezani in ponosni. In da jo zato želijo pokazati v najboljši luči in z vsem svojim znanjem. Hvala fantje!

 

kdo so torej naši štirje igralci, ki to niso?


Rok Rozman, športnik in biolog

Rok živi na Zgornji Lipnici. Leta 2008 je bil kot veslač član slovenske olimpijske reprezentance v Pekingu. V zadnjem letu pa je znan po projektu ohranjanja rek Balkana. Kot vodja mednarodnega projekta ohranjanja rek je prejel svetovno nagrado Zlato veslo. V filmu prikazuje naravo in aktivnosti v njej.

Rok Rozman, športnik in biolog


Miran Kambič, fotograf

Miran, arhitekt po izobrazbi, se je našel v fotografiranju arhitekture, stare in nove, od zunaj in od znotraj. Na tem področju je med najboljšimi. Njegove fotografije opremljajo številne monografije, revije in razstave. V filmu predstavlja staro mestno jedro Radovljice, njeno arhitekturo in kulturo, ter Kropo. 

Miran Kambič, fotograf


Maja Buden, Chef

Maja je vodja kuhinje, restavracije in penziona Kunstelj. Njena osnova za ustvarjanje je lokalna sestavina in tradicionalen recept. Jedi ohranja pristne in čistega okusa, še posebej pa blesti pri ustvarjanju sladic. Najbolj poznane so grizike, ki so njena blagovna znamka. V filmu predstavlja kulinariko, lokalne sestavine in med ter čebelarstvo.

Maja Buden, Chef


Sašo Avsenik, glasbenik

Sašo je harmonikaš in vodja Ansambla Saša Avsenika. Živi v Begunjah, z ansamblom pa nadaljuje tradicijo svojega deda Slavka Avsenika. Mednarodno priznan ansambel je eden najboljših narodno-zabavnih ansamblov ta hip. V filmu predstavlja naravo, bližino Julijskih Alp in glasbo.

Sašo Avsenik, glasbenik


Avtorji filma: 

Vizualist: Rožle Bregar (direktor fotografije in režiser), Tadej Gorzeti, Gašper Kocjančič, Aljaž Lukan, Miha Avguštin, Natalija Rodošek

 

In kaj smo za konec (ali začetek) pripisali k filmu?

Radol'ca je dežela ustvarjalnih ljudi. Svoj navdih črpamo v bogati kulturni dediščini, neokrnjeni naravi in izjemnih razgledih. Dežela na obrobju Julijskih Alp vas vabi da odkrijete raznolikost kulture in zgodovine ter se posladkate v najslajšem mestu v Sloveniji.  Spoznajte štiri domačine in začutite njihov navdih.

 

TOREJ, STE ŽE VIDELI NAŠ SPOT? 


Povezane novice

25.01.2018 08:47
Najljubših 10 Mirana Kambiča

zapisal in fotografiral Miran Kambič, januar 2018

 

Dobil sem nalogo, da izberem in vam predstavim "mojih najljubših 10" v Radol'ci. In ker je leto kulturne dediščine, naj bo teh deset s kulturno dediščino obarvanih. 

 

Kmalu v Radol'ci

 

13.02.2018 15:30
pustni torek, Begunje na Gorenjskem

Tradicionalna prireditev, ki se ne zgodi vsako leto zato je nikar ne zamudite.

03.03.2018 10:00
Podvinska tržnica
Vila Podvin, vsaka prva sobota v mesecu

Tržnica lokalnih pridelovalcev hrane in rokodelcev se odvija enkrat mesečno na zelenem vrtu Vile Podvin.

11.03.2018 17:30
Kropa in Kamna Gorica, 11. marec

Doživite enega najbolj čarobnih praznovanj, ki ga že stoletja ohranjajo v Kropi in Kamni Gorici.

21.04.2018 00:00
Atraktiven program festivala
Radovljica, april

Največji čokoladni dogodek in najbolj atraktivna kulinarična prireditev v Sloveniji.

 

Aktualno & Blog

 

Smučišče Kamna Gorica
Uživali bodo otroci začetniki

Malo smučišče v Lipniški dolini vabi družine z majhnimi otroci. Ob smučišču so tekačem na voljo proge za tek na smučeh.

S krpljami preko planine
Sprehod po zasneženi pokrajini

Zimski čas s snežno odejo ponuja možnosti za drugačno rekreacijo v naravi. Preko snežne odeje se v družbi vodnika lahko podate s krpljami ali turnimi smučmi.

25.01.2018 08:47
Najljubših 10 Mirana Kambiča

zapisal in fotografiral Miran Kambič, januar 2018

 

Dobil sem nalogo, da izberem in vam predstavim "mojih najljubših 10" v Radol'ci. In ker je leto kulturne dediščine, naj bo teh deset s kulturno dediščino obarvanih. 

Radol'ca za družine
Mobilna, odzivna in bogata z vsebinami

Radovljiški turizem v leto 2018 vstopa z novo pridobitvijo. Po sedmih letih so v celoti obnovili spletno stran.

Stara kovačnica ob potoku
Male Benetke pod Jelovico

Slikovita kovaška vas pod Jelovico navduši s številnimi vodnimi kanali in mostički. Zaradi njih jo imenujejo tudi Male Benetke.

Tradicionalne hiše ob potoku Kroparica
Zibelka kovaštva

V zeleni Lipniški dolini se skriva nekdanje kovaško središče, ki vabi z ohranjeno kulturno dediščino.

Grad Kamen
Dom narodno-zabavne glasbe

Begunje pod goro Begunjščico so rojstni kraj slovenske narodno-zabavne glasbe in kraj navdiha za številne pesmi Slavka Avsenika.

Radovljica velja za mesto z največ sonca na Gorenjskem.
Prestolnica čebelarstva in čokolade

Najslajše slovensko mesto, ki velja za mesto z največ sonca na Gorenjskem.