Sko─Źi do osrednje vsebine

Festival ─Źokolade Radovljica

O festivalu

 

Novinar? Preberite si izjavo za medije.

 

Radovljiški Festival ─Źokolade je najve─Źja ─Źokoladna prireditev v Sloveniji in je edini pravi festival ─Źokolade pri nas. Poteka vsako leto aprila od leta 2012.

 

Radovljica je najve─Źji kraj turisti─Źne destinacije Radol’ca. Ta je svoj slogan pristno sladka dobila tudi zaradi bogate tradicije ─Źokolade, ki jo v Lescah izdelujejo ┼że od leta 1922. Prav to je razlog, da so pri─Źeli z organizacijo Festivala ─Źokolade v neposredni bli┼żini.

 

Prvi festival je potekal 22. aprila 2012 v starem mestnem jedru Radovljice. ┼Że takrat je bila ┼żelja organizatorja, Javnega zavoda Turizem Radovljica, da festival postane vsakoletna prireditev, ki privablja obiskovalce iz Slovenije in tujine.

 

Namen festivala je graditi prepoznavnost turisti─Źne destinacije Radol’ca kot destinacije sladkih do┼żivetij in v Radol’co privabiti obiskovalce iz Slovenije in tujine, hkrati pa promovirati slovenske ─Źokoladnice. Teh je v Sloveniji vsako leto ve─Ź, njihovi izdelki so narejeni iz kakovostnih sestavin, ki pogosto vklju─Źujejo tudi zanimivo kombinacijo lokalnih sestavin z zgodbo. S tem se Festival ─Źokolade pomembno vklaplja v slovensko gastronomsko zgodbo in postaja del Evropske Gastronmoske regije. 

 

Prireditev se odvija v mestnem jedru Radovljice. Prvi festival je potekal v Radovljiški graš─Źini, leto kasneje se je razširil na Linhartov trg, še dve leti kasneje v park, od leta 2016 pa je pomembna lokacija tudi Vurnikov trg.

 

Rde─Źa nit festivala je ─Źokolada. Na festivalu se predstavljajo proizvajalci ─Źokolade iz Slovenije in tujine. Zadnja leta v Radovljici ponudbo predstavljajo poleg doma─Źih tudi nekatere ─Źokoladnice iz Hrvaške in Italije. Manjši del festivalskega prostora (trg pred radovljiško cerkvijo) je namenjen ponudbu slaš─Źic s ─Źokolado, vendar ta sklop festivala ostaja omejen na le nekaj ponudnikov, saj ┼żelimo spodbujati in ponujati predvsem ─Źokoladne izdelke. 

 

─îokoladni izdelki so na voljo kot degustacija, ki od leta 2013 dalje poteka preko degustacijskih kuponov, naprodaj pa so tudi izdelki iz redne prodaje sodelujo─Źih ─Źokoladnic. 

 

Tako kot kulinari─Źna ponudba, je pester tudi spremljevalni program. V sklopu dvodnevne prireditve potekajo kulinari─Źni šovi, koncerti na glavnem odru ter glasbene to─Źke na drugih prizoriš─Źih, animacije za otroke, športne preizkušnje, uli─Źne predstave, ustvarjalne delavnice. Na festivalu poteka tudi posebna ─Źokoladna nagradna igra, vsako leto pa poskrbimo za vsebinski poudarek. V letu 2012 smo izvedli ─Źokoladni coctail’s show, v letu 2013 smo pripravili prvo ─Źokoladno modno revijo v Sloveniji, v letu 2014 body painting s ─Źokolado, leta 2016 smo postavili Guinessov svetovni rekord, leta 2019 pa na ruby bingu predstavljali Ruby ─Źokolado. 

 

Festival se vsako leto odvija v aprilu, najve─Źkrat v vikendu po veliki no─Źi in pred prvomajskimi prazniki.

 

TRAJNOST NA DOGODKU

Ker je Radol'ca zelena destinacija, na dogodku ne uporabljamo kozarcev za enkratno uporabo. Nakup oz. izposoja kozarca za ve─Źkratno uporabo je 1Eur. 

 

Turisti─Źna agencija? Poiš─Źite informacije na tej strani.

 

ORGANIZATOR FESTIVALA ─îOKOLADE

Javni zavod Turizem in kultura Radovljica, Linhartov trg 9, Radovljica
T: 04 531 51 12, F: 08 205 13 36
E: info@radolca.si
www.radolca.si

 

KDO LAHKO SODELUJE NA FESTIVALU ─îOKOLADE?

  • na stojnicah z degustacijo in prodajo izdelkov: ─Źokoladnice, ponudniki ─Źokolade in ─Źokoladnih izdelkov
    kontakt: cokolada@radolca.si
  • na stojnicah s prodajo izdelkov: ponudniki izdelkov, povezanih s ─Źokolado
    kontakt: cokolada@radolca.si
  • vsi ostali lahko na festivalu sodelujejo kot pokrovitelji, sponzorji ali donatorji v obliki pokroviteljstva festivala, pokroviteljstva posameznega programa na festivalu, doniranja nagrad za nagradne igre festivala
    kontakt: blanka.grasic@radolca.si
  • organizator festivala si pridru┼żuje pravico, da neprimerne razstavljavce zavrne.
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za bele┼żenje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo bolj┼ío uporabni┼íko izku┼ínjo.
Pi┼íkotki za dru┼żabna omre┼żja
Pi┼íkotki potrebni za vti─Źnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omre┼żja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta sogla┼íate z uporabo in bele┼żenjem pi┼íkotkov.V redu Ve─Ź o pi┼íkotkih