Radol'ca - Pristno Sladka
0°C,
 (Vir: ARSO) Več o vremenu v Radol’ci
Išči

Višinska kolesarska pot

1 / 2
Razgled z lovske koče na Taležu seže do Bleda in preko Radovljiške ravnine do Karavank.
Obsežni gozdovi Jelovice s starimi tovorniškimi potmi in še živimi planinami gorske kolesarje vabijo v svoj objem. Višinska kolesarska pot je namenjena vzdržljivejšim in izkušenejšim kolesarjem.

Večinoma makadamska pot se vije skozi prostrane gozdove Jelovice ter pelje do jelovških planin in čudovitih razglednih točk. Pot se prične na Spodnji Lipnici, lahko pa s kolesarjenjem pričnete tudi v Radovljici ali kje drugje v Lipniški dolini. Na poti so trije zahtevnejši vzponi: na Talež, Goško ravan in odsek med Razpokom do vrha platoja Jelovice. Če se želite naužiti čudovitega razgleda na Blejsko jezero, kolesarite vse do lovske koče na Taležu.

Zasluženo malico vam bodo postregli v lovski koči na Taležu, na planini Goška ravan ali na Vodiški planini, kjer si lahko oddahnete v zavetju stoletne lipe ali celo prenočite.

Začetna točka: križišče Spodnje in Zgornje Lipnice
Končna točka: dom na Vodiški planini
Dolžina poti: 18,5 km
Zahtevnost: zahtevna kolesarska pot
Višinska razlika: 800 m
Označenost: smerokazi
Opozorilo: Obvezno se držite smerokazov, saj je Jelovica polna brezpotij. Pot ni primerna za cestna kolesa.
križišče Spodnje in Zgornje Lipnicedom na Vodiški planini 18,5 km zahtevna kolesarska pot 800 msmerokazi Obvezno se držite smerokazov, saj je Jelovica polna brezpotij. Pot ni primerna za cestna kolesa.
Povezane vsebine


E-obveščanje
Naročite se na novice o dogodkih v Radol'ci
Prijava
Slovenske alpe  

I feel Slovenia