Radol'ca - Pristno Sladka
-2°C,
 (Vir: ARSO) Več o vremenu v Radol’ci
Išči

Venerina pot v Radovljici

1 / 4
Srednjeveški dan na trgu
Vsakoletna prireditev Venerina pot spremeni radovljiški Linhartov trg v sejemsko prizorišče iz pozabljene preteklosti. Rokodelci iz vse Slovenije poskrbijo za pestro sejemsko ponudbo in prikaze obrti, raznovrsten program prireditev pa pričara živahno vzdušje. Celodnevna prireditev poteka vsako leto na nedeljo, najbližjo prvemu avgustu.
Namig
Venerina pot je hkrati tudi začetna prireditev Festivala Radovljica, tradicionalnega avgustovskega festivala stare glasbe.
Organizator
Turistično društvo Radovljica
Gorenjska cesta 25, Radovljica
E: td.radovljica@siol.net

Srednjeveška tržnica ponuja tradicionalne izdelke slovenske obrti. Med njimi ne manjka slastnih domačih peciv in piškotov, izvirnih izdelkov iz keramike, lesa, suhega cvetja, čipk, panjskih končnic, medenjakov in proizvodov slovenskih kmetij.

Poleg sejma se na trgu čez dan zvrsti veliko aktivnosti, zanimivih tako za domačine kot tujce. Sprevod z graščaki in konjeniki, viteški boji, gledališke in ulične predstave, lokostrelski turnir, pokušine srednjeveških jedi in prikazi starih obrti.

S srednjeveškim dnevom je Radovljica vključena v mednarodni turistični projekt Venerina pot, katere namen je oživljanje spomina na pot, ki jo je v 13. stoletju prepotoval Ulrik Liechtensteinski, preoblečen v boginjo ljubezni Venero. Vitez je nekaj časa preživel tudi na gradu Kamen pri Begunjah.E-obveščanje
Naročite se na novice o dogodkih v Radol'ci
Prijava
Slovenske alpe  

I feel Slovenia