Radol'ca - Pristno Sladka
4°C,
 (Vir: ARSO) Več o vremenu v Radol’ci
Išči

Dnevi večno mladih fantov

1 / 2
Povorka Večno mladih fantov po Radovljici.
Zadnji avgustovski vikend je v Radovljici rezerviran za večno mlade, pa naj bodo iz Radol’ce ali od drugod. Dnevi večno mladih fantov so zaključek živahnega poletja in združujejo rekreacijo in zabavo. V soboto navsezgodaj se moški odpravijo na Stol, popoldne sledi kulturni program, zvečer pa prava slovenska veselica, namenjena vsem.
Tako združevanje rekreativnega športa, kulture in zabave sega v leto 1975, ko se je majhni skupini domačinov porodila ideja o pohodu “s stola na Stol”. Tradicionalno se tako vsako leto znova fantje in možje v družbi harmonike in s simboličnim spominkom odpravijo na 2236 metrov visok Stol, najvišji vrh Karavank. 

Po vrnitvi se pohodniki sprehodijo po ulicah Radovljice v povorki, ki prične svojo pot na Linhartovem trgu. Največkrat jim družbo delajo pihalni orkestri, folklorne skupine, mažoretke, kočije, večno mlada kolesa ter motoristični in avtomobilistični oldtajmerji. Pihalni orkestri in folklorna skupina se nato predstavijo še v šotoru za trgovino Spar, kjer je zvečer veselica za vse.

Prireditev organizira Rekreacijski klub Večno mladih fantov iz Radovljice, ki vključuje le moške člane in tudi pohoda na Stol se načelno udeležujejo le fantje in možje. Prireditev pa je namenjena vsem, saj se popoldan in zvečer na prireditvenem prostoru zabava vse mesto Radovljica.
Organizator
Rekreacijski klub Večno mladih fantov Radovljica
Langusova 30, Radovljica
M: 031 642 199
Povezane vsebine


E-obveščanje
Naročite se na novice o dogodkih v Radol'ci
Prijava
Slovenske alpe  

I feel Slovenia