Radol'ca - Pristno Sladka
-2°C,
 (Vir: ARSO) Več o vremenu v Radol’ci
Išči

Tekma starodobnih smučarjev

Spoznajte smučarsko opremo svojih dedkov in babic, navijajte za staro in mlado na lesenih smučeh, ali pa tudi sami poiščite staro opremo in se v njej spustite po pobočju. Sodelujte kot tekmovalec ali gledalec na tekmi za pokal Koledva in smučarskih skokih za svinjsko glavo v Kropi.
Namig
Ker tekma ne dovoljuje umetnega snega, je izvedba odvisna od snežnih razmer. Tekma se lahko tako premakne za kak teden, dva, ali pa se celo prestavi na Jamnik.
Organizator
Klub Taleseni Kropa
Kropa 11, Kropa
T: 041 703 859
Pokal koledniki je tradicionalna prireditev, ki jo vsako leto na drugo soboto v mesecu januarju priredijo v Kropi. Tekma smučanja po starem je ena od večjih tovrstnih v Sloveniji. Na njej lahko opazujete ne le staro smučarsko opremo in obleko, ampak se boste nemalokrat nasmejali ob zabavnih padcih in simpatičnem komentiranju domačega komentatorja.

Udeleženci iz vse Slovenije in tudi tujine tekmujejo v spustu za pokal Koledniki, nato pa še v smučarskih skokih za svinjsko glavo. Sodniška komisija pri tem ocenjuje skladnost opreme, obleke, slog in rezultat, pri čemer je pomemben tudi čas.

V Kropi tekma poteka na pobočju pred gostilno Jarem, takoj ob vstopu v Kropo.
Povezane vsebine


E-obveščanje
Naročite se na novice o dogodkih v Radol'ci
Prijava
Slovenske alpe  

I feel Slovenia