Radol'ca - Pristno Sladka
4°C,
 (Vir: ARSO) Več o vremenu v Radol’ci
Išči

Stare obrti v novi preobleki

1 / 7
Kovač v Vigenjcu Vice, Kropa
»Kdo pa tisti so štorkljači? To so kroparski kovači,« je o kovačih iz Krope zapisal Oton Župančič. Pristne obrti, ki še živijo. Kovaštvo, umetniško kovanje, panjske končnice, lectova srca in lončarstvo. Spoznajte jih na izletu po Radol'ci.
 
Dopoldne bomo preživeli v zibelki slovenskega kovanja, Kropi, kjer vas bodo skozi zgodovino fužinarstva in ročnega kovaštva popeljali v Kovaškem muzeju in vam v ohranjeni kovačnici Vigenjc Vice demonstrirali ročno kovanje žebljev. Med sprehodom skozi trško jedro in obiskom umetniško-kovaške delavnice z dolgo tradicijo bomo občudovali sodobno umetniško kovanje.

Popoldan bomo namenili čarobnemu staremu jedru Radovljice in njegovim številnim zgodbam. Med ogledom mesta in Šivčeve hiše boste občudovali kamnoseške detajle iz zelenega tufa, v Čebelarskem muzeju pa se poučili o čebelarstvu in umetnosti poslikave panjskih končnic.

Obiskali bomo tudi delavnico lectovih src, kjer bomo pri delu opazovali lectarke, in Magušarjevo hišo, kjer je doma lončarstvo. Pot lahko po želji nadaljujemo tudi v Begunje, kjer preseneča glasbena zgodba slovitih Avsenikov.
Več informacij in prijave:
Izlet organizira Turizem Radovljica, Linhartov trg 1, 4240 Radovljica.
T: 08 205 13 89, E: kaja.beton@radolca.si
E-obveščanje
Naročite se na novice o dogodkih v Radol'ci
Prijava
Slovenske alpe  

I feel Slovenia