Radol'ca - Pristno Sladka
4°C,
 (Vir: ARSO) Več o vremenu v Radol’ci
Išči

Radovljica

Radovljica – mesto z največ sončnimi dnevi na Gorenjskem. Čudovito srednjeveško mestno jedro, številni muzeji, galerije, festivali in prireditve, odlična kulinarika tradicionalnih gostiln ter neskončne možnosti za šport in rekreacijo privabljajo v prikupno mestece na savski terasi.

Radovljica je Linhartovo mesto kulture. Odkrijte čar srednjeveške mestne arhitekture in Radovljiške graščine, sprehodite se mimo secesijskih vil in skozi edini ohranjeni mestni jarek v Sloveniji ali pa posedite ob kavi in tortici na Linhartovem trgu. Lep pomladni ali zimski dan zapolnite s sprehodom po okoliških poteh, poletni dan preživite ob radovljiškem bazenu, deževno jesensko popoldne pa z obiskom katerega od številnih muzejev in galerij v Radovljici.

Športne navdušence bo Radovljica z okolico prepričala z raznovrstnimi možnostmi za rekreacijo in vadbo. Iz Radovljice vodi v Kamno Gorico in na Pusti grad Naravoslovna učna pot Pusti grad. S kolesom boste lahko po podeželskih poteh odkrivali okolico Radovljice, se podali na Bled, v Vrbo ali do Tržiča. Športniki imate na voljo tudi športni park na prostem, teniška igrišča, atletski stadion, olimpijski bazen in sodoben fitnes center.

Izvrstna kulinarična ponudba tradicionalnih gostiln bo prepričala še tako zahtevne gurmane. Dobrodošlico popotniku ponujajo v manjših privatnih nastanitvenih obratih, po katerih je Radovljica že nekdaj slovela.

Radovljica je upravno in izobraževalno središče Občine Radovljica. Prek leta se v mestu zvrsti kar nekaj zanimivih dogodkov in prireditev, med katerimi so Festival stare glasbe, Venerina pot, Dnevi večno mladih fantov in kulturne ter zabavne prireditve na Linhartovem trgu, v graščini in Linhartovi dvorani.E-obveščanje
Naročite se na novice o dogodkih v Radol'ci
Prijava
Slovenske alpe  

I feel Slovenia