Radol'ca - Pristno Sladka
0°C,
 (Vir: ARSO) Več o vremenu v Radol’ci
Išči

Galerija Šivčeva hiša

Galerija Šivčeva hiša na Linhartovem trgu je pravi naslov za vse ljubitelje umetnosti. Na stalni razstavi izvirnih ilustracij boste podoživeli pravljice iz otroštva. Drugi del galerije pa je namenjen mesečnim razstavam slovenskih in tujih likovnih umetnikov.
Informacije
Muzeji radovljiške občine
Linhartov trg 1, Radovljica
T: (04) 532 05 20
F: (04) 532 05 24
E: galerija@mro.si
Galerija Šivčeva hiša ima v dveh enotah:
         • stalno zbirko izvirnih ilustracij slovenskih ilustratork in ilustratorjev v prvem nadstropju in
         • galerijo z razstavami domačih in tujih likovnih umetnikov ustvarjalcev v pritličju.

Bogata zbirka otroških in mladinskih ilustracij je na ogled na stalni razstavi. Na njej so zbrana dela 27 ilustratork in ilustratorjev. Ti so Peter Abram, Marjan Amalietti, Milan Bizovičar, Mojca Cerjak, Marjeta Cvetko, Zvonko Čoh, Andrejka Čufer, Daniel Demšar, Jelka Godec Schimdt, Ančka Gošnik Godec, Marjanca Jemec Božič, Vladimir Lakovič, Irena Majcen, Marjan Manček, Dušan Muc, Lidija Osterc, Mirna Pavlovec, Roža Piščanec, Jelka Reichman, Lucijan Reščič, Matjaž Schmidt, Maksim Sedej, Rudi Skočir, Alenka Sottler, Marija Lucija Stupica, Marlenka Stupica, Miroslav Šuput, Andrej Trobentar, Gorazd Vahen, Alenka Eka Vogelnik, Marija Vogelnik, Melita Vovk, Alojz Zorman - Fojž, Huiqin Wang.

Predstavljena so dela iz znanih del otroške in mladinske literature. Med njimi so ilustracije iz slikanic in knjig Najdihojca, Zvezdica Zaspanka, Enci benci na kamenci, Pestrna, Kdo je Vidku napravil srajčico, Modrost kralja Salomona, Palčica in druge. Najstarejše v zbirki so ilustracije Maksima Sedeja iz leta 1947, nastale za knjigo Maksima Gorkija Detinstvo. 

V galeriji, ki sta ji namenjena dva prostora v pritličju, se letno izmenja približno 10 razstav. Predstavljajo se slovenski likovni ustvarjalci na samostojnih in skupinskih razstavah. Vsako leto v Galeriji Šivčeva hiša gostuje razstava udeležencev mednarodne likovne delavnice Slovenija, odprta za umetnost na Sinjem Vrhu. 

Poleg galerije in zbirke ilustracij je Šivčevo hišo vredno obiskati tudi zaradi njene edinstveno ohranjene zunanje in notranje arhitekturne podobe.
Odprto
Šivčeva hiša je v času razstav odprta vsak dan, razen ob ponedeljkih.
november-april
torek-petek
10.00-12.00, 16.00-18.00
maj, junij, september, oktober
torek-nedelja
10.00-13.00, 16.00-19.00
julij, avgust
torek-nedelja
10.00-13.00, 17.00-20.00
Cenik
Galerija v pritličju Šivčeve hiše je na ogled brezplačno.

Za ogled hiše velja naslednji cenik:
Otroci: 2,00 EUR
Odrasli: 3,00 EUR
Družine: 7,00 EUR


E-obveščanje
Naročite se na novice o dogodkih v Radol'ci
Prijava
Slovenske alpe  

I feel Slovenia