Radol'ca - Pristno Sladka
4°C,
 (Vir: ARSO) Več o vremenu v Radol’ci
Išči

Pustni karneval

Obiščite Radovljico na pustno soboto in si oglejte, kako v pustnem sprevodu oživijo prizori s panjskih končnic in folklorno izročilo Predtržanov, prebivalcev dela Radovljice. Nadenite si svojo masko, oblecite svoje otroke in se pridružite živahnemu sprevodu do Linhartovega trga.
Namig
Naslednji pustni sprevod bo v soboto, 25. februarja 2017.
Organizator
Turistično društvo Radovljica
Gorenjska cesta 25, Radovljica
T: (04) 531 53 00
E: td.radovljica@siol.net

Radovljica pustni sprevod organizira od leta 1996 dalje. Začetek sprevoda je ob 14.00 na Cankarjevi ulici v bližini semaforiziranega križišča, konča pa se z rajanjem na Linhartovem trgu.

Sprevod vsako leto vodi pustni župan, v povorki sodelujejo mažoretke, leška godba na pihala in skupinske maske. Med slednjimi so posebej izvirne maske, ki predstavljajo prizore s panjskih končnic in radovljiškega folklornega izročila. V sprevodu so tako vsako leto prizori lovčevega pogreba, brušenja babjega jezika, iz lokalne zakladnice zgodb pa izvira kopanje predtrškega zaklada oziroma šaca.

Na poti do trga se sprevodu pridružijo tudi druge maske, otroci, družine in odrasli. Na Linhartovem trgu, kjer gredo maske skozi špalir, jih pozdravi pustni župan, maskirani otroci pa dobijo tudi krofe.E-obveščanje
Naročite se na novice o dogodkih v Radol'ci
Prijava
Slovenske alpe  

I feel Slovenia