Radol'ca - Pristno Sladka
4°C,
 (Vir: ARSO) Več o vremenu v Radol’ci
Išči

Pristno podeželje

1 / 9
Lipniška dolina
Skrite zanimivosti Radolškega podeželja. Preplet zelene narave in večstoletnega kovaštva v Lipniški dolini, lovski muzej in Mošnje z vaškim muzejem in eno najstarejših cerkva na Slovenskem. Za konec pa čudoviti Lipicanci in vožnja s kočijo.

Na celodnevnem izletu bomo najprej obiskali ekološko kmetijo v neokrnjeni naravi in prikupno kovaško vasico Kamna Gorica, ki so ji zaradi številnih mostičkov rekli tudi Male Benetke. V Lescah bomo spoznali dolgoletnega lovca, ki nam bo v svojem muzeju Z lovskih stečin predstavil številne živali in razjasnil razloge in pomen lova.

Pot bomo nadaljevali mimo Begunj na Gorenjskem po nekdanji cesarski cesti skozi Zgornji Otok v Mošnje. Tam si bomo ogledali vaški muzej in spoznali življenje v vasi nekoč ter občudovali cerkev sv. Andreja, ki izvira iz romanskih časov in je ena najstarejših v Sloveniji, krasijo pa jo čudovite srednjeveške freske.

Pred poznim kosilom na kmetiji bomo pokukali še k Lipicancem vzrejne hiše Lipicancev Barbana, od koder se bomo na bližnjo izletniško kmetijo popeljali kar v kočiji.

Več informacij in prijave:
Izlet organizira Turizem Radovljica, Linhartov trg 1, 4240 Radovljica.
T: 08 205 13 89, E: kaja.beton@radolca.si
E-obveščanje
Naročite se na novice o dogodkih v Radol'ci
Prijava
Slovenske alpe  

I feel Slovenia