Radol'ca - Pristno Sladka
-2°C,
 (Vir: ARSO) Več o vremenu v Radol’ci
Išči

Poslovne strani

Delavnice za organizatorje prireditev
Organizatorji prireditev v Občini Radovljica bodo od januarja dalje svoje dogodke morali sami vnašati na spletni portal. Le tako se bodo dogodki vključevali tudi v tedenske napovednike TIC Radovjica ter na spletno stran www.radolca.si.

Vnos prireditev na splet že poteka preko portala MojaObčina/Radovljica. S prevezavo med portalom, ki ga na območju občine Radovljica financira Občina Radovljica in turističnim portalom www.radolca.si se namreč dogodki s te strani avtomatsko prenesjo tudi na stran www.radolca.si. S vnosom prireditev se zberejo tudi vse potrebne inforamcije za tedenski napovednik, v nadaljevanju pa bo enako veljalo tudi za mesečne napovednike.

5. oktobra je v zvezi s tem že potekala delavnica, v primedu, da ste jo zamudili, pa vass tavr zanima, svoj kontakt posredujte na kaja.beton@radolca.si, kjer se zbirajo prijave za morebitno ponovitev delavnice.
Povabilo razstavljalcem na 4. Festival čokolade

Med 17. in 19. aprilom 2015 bo v Radovljici potekal 4. Festival čokolade. K sodelovanju tudi tokrat vabimo slovenske in tuje čokoladnice ter vse ostale, ki bi se na festivalu radi predstavili s svojo čokoladno ponudbo. Radovljiški Festival čokolade je največja čokoladna prireditev v Sloveniji.

Zaradi izjemnega obiska bomo festival letos nadgradili s kar nekaj novostmi, med katerimi je največja ta, da se bomo prostorsko razširili tudi na lokacijo izven strogega starega mestnega jedra Radovljice. Na festivalu je možno izdelke degustirati preko degustacijskih kuponov in jih kupovati z gotovino. Bogat je tudi spremljevalni program festivala, v katerem se vrstijo delavnice za otroke, cooking showi, nagradne igre, predstave za otroke in odrasle, modna revija in še mnogo drugega, rdeča nit pa ostaja čokolada.
Obvestilo o spremembi vrednosti točke turistične takse

Vlada RS je na seji dne 10.4.2013 sprejela sklep o uskladitvi vrednosti točke turistične takse (Uradni list RS, št. 25/2014), ki začne veljati s 1. januarjem 2015.
Po novi uredbi turistična taksa znaša:
  • 1,27 € (100 % taksa za eno nočitev)
  • 0,64 € (50 % taksa za eno nočitev)
Zavezanci za plačilo mesečne turistične takse ste po zakonu in odloku dolžni od 1.1.2015 dalje obračunavati turistično takso skaldno z zgoraj navednimi vrednostima.

Celotna obrazložitev
Mesečno poročilo o turistični taksi

Turistična in druga obvestilna signalizacija - osnutki elaboratov

V priloženih dokumentih so osnutki elaboratov za postavitev turistične in druge obvestilne signalizacije v naseljih občine Radovljica. Seznam osnutkov elaboratov za ostala naselja se bo postopoma dopolnjeval.

V osnutkih elaboratov so opredeljene možne lokacije in vsebine predmetne signalizacije, ki se lahko postavi v skladu s Pravilnikom o prometni signalizaciji in prometni opremi na javnih cestah (Ur. list RS, št. 46/00, 110/06, 49/08, 64/08, 65/08). Zakon o cestah in občinski odlok določata, da stroške postavitve,  vzdrževanja in odstranitve te signalizacije krijejo predlagatelji.

Med priloženimi dokumenti je tako tudi vzorec izjave s katero zainteresirani predlagatelji izkažejo svoj interes za postavitev in podajo izjavo o kritju stroškov.

S postavitvijo in s tem izvedbo sistema označevanja objektov in naprav je pogojena kasnejša odstranitev vseh objektov za obveščanje in oglaševanje, ki niso skladni z omenjenim pravilnikom o prometni signalizaciji.

Zainteresirani predlagatelji lahko svoje pripombe in predloge posredujejo na naslov Občina Radovljica, Gorenjska cesta 19, 4240 Radovljica ali po elektronski poti na naslov obcina.radovljica@radovljica.si do konca meseca februarja 2013.

Za vse nadaljnje informacije pa smo dosegljivi na telefonski številki 04 537 32 17 in e-naslovu bostjan.lenac@radovljica.si ali 051 322 890 in e-naslovu info@lesce.si (Boštjan Brelih).

E-obveščanje
Naročite se na novice o dogodkih v Radol'ci
Prijava
Slovenske alpe  

I feel Slovenia