Radol'ca - Pristno Sladka
-2°C,
 (Vir: ARSO) Več o vremenu v Radol’ci
Išči

Miting malega letalstva Lesce

15. avgust je v Sloveniji dela prost dan – zakaj ga ne bi izkoristili za obisk Mitinga malega letalstva v Lescah? Vsako leto na ta dan lahko na leškem letališču občudujete razstavo maket letal in tudi njihove vragolije v zraku. Miting malega letalstva v Lescah je največja modelarska prireditev v Sloveniji in privabi tudi modelarje iz sosednjih držav.

 

Na miting pa niso vabljeni le modelarji, saj je razstava maket in vragolij, ki jih modeli jadralnih, motornih in reaktivnih letal izvajajo v zraku, lahko zanimiva za vsakega. Nad njimi bodo navdušeni otroci in tudi odrasli.

Na mitingu malega letalstva se zberejo modelarji iz Slovenije, Avstrije, Italije, Nemčije in Hrvaške. V letališkem hangarju je na ogled razstava modelov. Poudarek je na maketah letal slovenskih proizvajalcev in konstruktorjev, čeprav svoje mesto najdejo tudi ostali zanimivi modeli.

Strokovna komisija ocenjuje videz maket in njihovo obnašanje v zraku ter najboljše nagradi. Modelarji boste na prireditvi našli tudi trgovce z modelarskimi materiali, na bolšjem sejmu pa boste lahko prodali ali kupili rabljene modele.
Organizator
Aeroklub ALC Lesce - Modelarska sekcija
Begunjska c. 10, Lesce
T: 041 811 958
Povezane vsebine


E-obveščanje
Naročite se na novice o dogodkih v Radol'ci
Prijava
Slovenske alpe  

I feel Slovenia