Radol'ca - Pristno Sladka
4°C,
 (Vir: ARSO) Več o vremenu v Radol’ci
Išči

Medeno doživetje Radol'ce

1 / 7
Čebela na satju
Na izletu v pristno sladko Radol'co spoznajte bogato tradicijo slovenskega čebelarstva od prvih čebelarjev do sodobnega točenja medu, od panjskih končnic do lectovih src in mednih dobrot.

Pot bomo pričeli v Radovljici z ogledom starega mestnega jedra nad reko Savo. Sprehodili se bomo skozi edini ohranjeni mestni jarek v Sloveniji, na Linhartovem trgu občudovali slikovite hiše iz 17. stoletja, obiskali gotsko taverno, kapelo Edith Stein, cerkev sv. Petra in imenitno Radovljiško graščino.

V graščini bomo obiskali svetovno znan Čebelarski muzej in Mestni muzej, kjer bomo spoznali delo in življenje znamenitega Radovljičana Antona Tomaža Linharta. V sosednji hiši, Pri Lectarju, vedno diši po medenjakih. Pri delu bomo opazovali spretne lectarke, ki še danes na tradicionalen način izdelujejo čarobna lectova srca.

Sledila bo vožnja k Janševemu čebelnjaku in ogled ter kosilo. Po kosilu bomo obiskali nov Čebelarski razvojno-izobraževalni center Gorenjske, kjer si bomo ogledali čebelnjak in se poučili o sodobnem čebelarstvu. Dan bomo zaključili z degustacijo medenih izdelkov in obiskom prodajno-razstavnega salona, po želji pa si boste lahko tudi sami izdelali svečko iz čebeljega voska.
Več informacij in prijave:
Izlet organizira Turizem Radovljica, Linhartov trg 1, 4240 Radovljica.
T: 08 205 13 89, E: kaja.beton@radolca.si
E-obveščanje
Naročite se na novice o dogodkih v Radol'ci
Prijava
Slovenske alpe  

I feel Slovenia