Radol'ca - Pristno Sladka
4°C,
 (Vir: ARSO) Več o vremenu v Radol’ci
Išči

Kolesarjenje

1 / 4
Od ravninskih poti, idealnih za družinska kolesarjenja, do zahtevnejšega osvajanja razglednih planin v Karavankah in na Jelovici. Podajte se na odkrivanje čudovite narave, kulturnih in zgodovinskih znamenitosti v Radol'ci, na Bledu, v Žirovnici in Tržiču. S kolesom tja res ni daleč. 
Karta omrežja kolesarskih vozlišč v Radovljici in širši okolici
Priskrbite si svoj izvod nove kolesarske karte in sami načrtujte svoje kolesarsko potepanje po Radovljici in njeni širši okolici.
Radovljiška ravnina in Lipniška dolina z dobravami ponujata neizmerne možnosti lahkotnih kolesarjenj po podeželskih cestah in makadamskih poteh. Kolesarske kroge lahko poljubno izbirate ali pa se odpravite na označene tematske poti po Radol'ci. 

Jelovica in Karavanke ponujata veliko možnosti za gorske kolesarje. Jelovica je ob dobrem poznavanju terena ali v spremstvu vodnika raj za kolesarje, ki ljubijo makadame in kolovoze. V Karavankah so po makadamskih poteh dostopne planine Planinca (1128 m n. v.), Preval (1311 m n. v.) in Polška planina (1180 m n. v.), Sv. Peter (839 m n. v.) in Dobrča (1634 m n. v.). 

Kolesarjenje je tudi najbolj priročen način odkrivanja bližnje okolice. Priljubljena je kolesarska pot Lesce–Bled, ki ponuja obisk Blejskega jezera brez težav z iskanjem parkirnega prostora. Na Bled se lahko podate tudi ob reki Savi in obenem obiščete še vasice Ribno, Selo in Mlino. Z Bleda lahko nadaljujete proti Gorjam ali skozi dolino Radovna v Triglavski narodni park. 

Tudi Žirovnica in Vrba sta s kolesom hitro dosegljivi in primerni za družinsko kolesarjenje. Med priljubljenimi trasami je kolesarjenje po razgledni poti med Begunjami in Tržičem ali pa iz Krope na Jamnik, od koder bolj vztrajni lahko nadaljujete vse do Škofje Loke in krog sklenete okoli Kranja. 

Nekaj organizacij ponuja tudi organizirane kolesarske izlete različnih težavnostnih stopenj. Podrobnejše informacije lahko najdete v TIC Radovljica. V Radol'ci se gostilna s prenočišči Kunstelj ponaša s certifikatom kolesarjem prijazna nastanitev.

Karta tematskih poti >>E-obveščanje
Naročite se na novice o dogodkih v Radol'ci
Prijava
Slovenske alpe  

I feel Slovenia