Radol'ca - Pristno Sladka
-2°C,
 (Vir: ARSO) Več o vremenu v Radol’ci
Išči

Klanšek

Klanšek je malo družinsko podjetje z 48-letno tradicijo proizvodnje brezalkoholnih pijač Vipi, ki jo dopolnjujejo še kisi in žganja. Posebej velja omeniti jabolčni sok, izdelan iz sveže mletih in stisnjenih slovenskih jabolk, ki so plod ekološke pridelave slovenskih sadjarjev.
 
Kakovost izdelkov je v preteklih letih potrdila ocenjevalna komisija v Gornji Radgoni, ki je podjetju dodelila zlato medaljo. Pred leti so ponudbo popestrili z domačim jabolčnim kisom Acetum, ki ga proizvajajo po povsem naravni poti. Vsa leta so stalnica v ponudbi žgane pijače, ki se prodajajo pod blagovno znamko Klanšek. Del proizvodnega programa je tudi rahlo gazirana namizna voda Tonka z dodanimi minerali.

In ker se pri proizvodnji pijač vse začne in konča z dobro vodo, velja omeniti, da voda, ki se uporablja pri proizvodnji, prihaja izpod Karavank in je med čistejšimi slovenskimi vodami, kar tudi prispeva h kakovosti pijač. Od leta 2002 vso vodo, ki se uporablja v proizvodnji, tudi filtrirajo zaradi zagotavljanja še večje varnosti in kakovosti pijač.

Podjetje Klanšek je leta 1957 ustanovil Vili Klanšek. V letu 1967 je bila uvedena prodaja pijač neposredno na kupčevem domu in tako je še danes. Leta 1968 se je oblikovala blagovna znamka Vipi, ki je okrajšava za vitaminske pijače, Vilijeve pijače. Pravi preporod se je zgodil leta 1992, ko se je družba iz obrtniške delavnice preoblikovala v podjetje z imenom Vipi in se preselila v nove poslovne prostore, vodenje pa je prevzel Vili Klanšek mlajši.
Povezane vsebine


E-obveščanje
Naročite se na novice o dogodkih v Radol'ci
Prijava
Slovenske alpe  

I feel Slovenia