Radol'ca - Pristno Sladka
0°C,
 (Vir: ARSO) Več o vremenu v Radol’ci
Išči

Festival Radovljica

Radovljica že 30 let razveseljuje ljubitelje stare glasbe. Vsakoletni festival vedno navduši s kakovostnim in raznovrstnim programom. Kultura, glasba in zgodovina se prepletajo v historičnem ambientu starega mesta.
Namig
Obiskovalcem iz Kranja in Ljubljane je na voljo festivalski avtobus v Radovljico in Velesovo.
Organizator
Društvo ljubiteljev stare glasbe Radovljica
Linhartov trg, Radovljica
T: (04) 531 22 91
W: www.festival-radovljica.si
Festival Radovljica je najstarejši slovenski festival stare glasbe. Prvega so izvedli že leta 1982. Festival poteka vsako leto v avgustu, ko se na standardnih lokacijah zvrsti 10 koncertov različnih izvajalcev stare glasbe. 

Festival odlikuje kakovostna glasba, saj so programi in izvajalci skrbno izbrani. Nastopajo vrhunski glasbeniki z vsega sveta s sporedi, ki vključujejo rekonstrukcije glasbe iz obdobja pred nastankom glasbene notacije do glasbe 21. stoletja in novih del. Čeprav je festival zvest stari glasbi, se v program uvrščajo tudi sodobnejši izvajalski vložki, gledališče in ples. 

Nedvomno je dodana vrednost tudi ambient, ki je v Radovljici naravnost odličen za tovrstne festivale. Mestna arhitektura in čudovita Radovljiška graščina z Baročno dvorano in preddverjem sovpadata z zgodovinskimi inštrumenti in staro glasbo.

Prvotno so bili vsi koncerti v Radovljici, v zadnjih letih pa Festival Radovljica gostuje tudi v cerkvi Marijinega oznanjenja v Velesovem pri Cerkljah. V Radovljici se koncerti izvajajo v Radovljiški graščini in v cerkvi sv. Petra. 

Festival Radovljica član Evropske mreže za staro glasbo REMA.
E-obveščanje
Naročite se na novice o dogodkih v Radol'ci
Prijava
Slovenske alpe  

I feel Slovenia