Radol'ca - Pristno Sladka
-2°C,
 (Vir: ARSO) Več o vremenu v Radol’ci
Išči

Festival čokolade

1 / 5
Prikaz izdelovanja pralinov.
Aprila 2012 je v Radovljici potekal prvi Festival čokolade v Sloveniji. Odslej vas na okušanje mamljivih čokoladnih zakladov vabimo vsako leto. Na festivalu se na enem mestu predstavljajo čokoladnice iz vse Slovenije, ob njih pa se odvijajo Cooking Showi, delavnice in predstavitve.
Napovedujemo
6. Festival čokolade:
21.-23. april 2017, Radovljica

Spletna stran festivala:
www.festival-cokolade.si
Prvi in edini slovenski festival, posvečen čokoladi, pri nas poteka vsako leto aprila. V času Festivala čokolade Radovljica postane sladko mesto, kjer se zberejo proizvajalci čokolade iz vse Slovenije in tudi nekateri drugi ponudniki čokoladnih sladic ter jedi. V starem mestnem jedru in Radovljiški graščini se vrstijo predstavitve, delavnice, Cooking in Coctail's Showi.

Čokolada je na območju Radovljice že dolgo prisotna. Ena prvih in do danes najbolj prepoznavna slovenska čokolada prihaja iz Radol'ce. Tržaški Slovenec Adolf Zavratnik je leta 1922 v Lescah ustanovil družinsko podjetje za izdelavo čokolade, ki je kasneje postalo znano pod blagovno znamko Gorenjka. Prav ob 90-letnici Gorenjke je v Radovljici potekal 1. Festival čokolade pri nas. Poleg Gorenjke v Radol'ci danes deluje tudi družinska čokoladnica Molinet.
Organizator:
Turizem Radovljica, Linhartov trg 1, Radovljica
T: 08 205 13 88, E: natasa.mikelj@radolca.si, W: www.radolca.si


E-obveščanje
Naročite se na novice o dogodkih v Radol'ci
Prijava
Slovenske alpe  

I feel Slovenia