Radol'ca - Pristno Sladka
-2°C,
 (Vir: ARSO) Več o vremenu v Radol’ci
Išči

Elan

Elan je eden najbolj inovativnih izdelovalcev športne opreme.
Elan morda ni največje podjetje smuči na svetu, velja pa za najbolj inovativno. Odlikujejo ga inovacija, tehnološka prefinjenost in oblikovna dovršenost. Elan je strast in predanost. Rezultat so vrhunske smuči, snežne deske, jadrnice, motorni čolni in oprema za telovadnice. Uspeh dokazujejo številne prestižne nagrade za tehnologijo in oblikovanje.

Elan že več kot 60 let igra pomembno vlogo na trgu izdelkov za športno in aktivno preživljanje prostega časa. Zametki podjetja segajo v leto 1944, ko je bil v Cerknem ustanovljena delavnica smuči za partizanske enote. Zanjo je bil zadolžen legendarni planiški junak Rudi Finžgar. Po vojni, leta 1945, so v prostorih nekdanje predilnice na Zgoši pri Begunjah ustanovili zadrugo za izdelavo smuči in telovadne opreme, ki je prerasla v podjetje Elan. Ustanovitelj podjetja in njegov direktor je bil Rudi Finžgar. 

Od samih začetkov je gonilna moč Elana inovativnost. Z inovacijami na področju smuči se je Elan približal največjim svetovnim proizvajalcem smučarske opreme in v njihovi družbi ostaja do danes. Inovativen pristop in napredna tehnologija omogočata razvoj tehnično in oblikovno izpopolnjenih izdelkov. 

Elanovih uspešnih inovacij je veliko. Naštejmo le najuspešnejše v zadnjem obdobju. Leta 1990 so na trgu predstavili prve karving smuči (SCX), ki so za vedno spremenile smučanje. Leta 2006 so presenetili s tehnologijo WaveFlex, v sezoni 2011/2012 pa AmphibioTM. Njihove smučke so prejele številne nagrade, najprestižnejše so European Ski Award, Medal of Excellence in Plus X Award.

Poleg inovativnosti Elanove izdelke odlikuje tudi izvrsten dizajn. Med številnimi nagradami, ki jih je prejelo podjetje, so večkratne nagrade Reddot design leta ter Designpress. 

Z zimskim programom se Elan osredotoča na izdelavo smuči in snežnih desk. Navtični oddelek izdeluje jadrnice in motorne čolne. Elan Inventa je vodilna blagovna znamka na področju opreme športnih objektov. Celotna Elanova proizvodnja se nahaja v srednji Evropi. Smuči in jadrnice so narejene v Sloveniji (Begunje na Gorenjskem), snežne deske v Avstriji, motorni čolni na Hrvaškem. 

V Begunjah je tovarna smuči in jadrnic ter trgovina z opremo za šport in prosti čas.
Športna prodajalna Elan Begunje
Begunje 1, Begunje na Gorenjskem
T: (04) 535 15 35
F: (04) 535 15 31
Delovni čas prodajalne
ponedeljek-petek: 8.00-19.00
sobota: 8.00-13.00 (december, januar: 8.00-17.00)


E-obveščanje
Naročite se na novice o dogodkih v Radol'ci
Prijava
Slovenske alpe  

I feel Slovenia