Radol'ca - Pristno Sladka
-2°C,
 (Vir: ARSO) Več o vremenu v Radol’ci
Išči

Čebelarski razvojno-izobraževalni center Gorenjske

Sodobno opremljen in zasnovan čebelarski center v Lescah združuje izobraževanje, razvoj, predstavitev in promocijo čebelarstva. V njem najdete bogato založeno trgovino z medenimi izdelki, poleg pa čebelnjak, v katerem nudijo tudi aromaterapijo.
Odprto
ponedeljek-petek: 7.00-22.00
sobota: 8.00-20.00
nedelja: 8.00-14.00

Za najavljene skupine je center odprt tudi izven delovnega časa.
Čebelarski razvojno-izobraževalni center (ČRIC) ohranja bogato slovensko čebelarsko dediščino, hkrati pa sledi sodobnim standardom tehnologije čebelarjenja. V svojih proizvodnih obratih skrbi za kakovost medenih izdelkov; sodobno opremljeno polnilnico medu in proizvodnjo satnic pa organiziranim skupinam tudi z veseljem pokažejo. Obiskovalcem je v razstavno-prodajnem salonu na voljo degustacija medu in aromaterapija v čebelnjaku po predhodni najavi.

Z občasnimi razstavami se dotikajo različnih čebelarskih vsebin, stalna predstavitev pa zajema prikaz poti od cveta preko čebel do medu v kozarcu. Organiziranim skupinam poleg ogleda centra nudijo še ogled čebelnjaka, v katerem so naseljene družine kranjske sivke ter degustacijo medenih izdelkov. Na voljo so tudi razne delavnice in opremljena predavalnica za 100 ljudi.

Naloga centra je med drugim skrb za ohranitev avtohtone čebele kranjske sivke, ozaveščanje o njenem pomenu in povezanosti s čistim okoljem. V centru se odvijajo predavanja, na voljo je tudi svetovalna služba za čebelarje. V centru ima svoje prostore Čebelarsko društvo Radovljica.
Čebelarski razvojno-izobraževalni center Gorenjske (ČRIC), Rožna dolina 50a, Lesce
T: (0)8 38 57 164, M: 031 628 499, F: (0)8 38 57 165, E: cebelarski.center@gmail.com, W: www.cricg.si


E-obveščanje
Naročite se na novice o dogodkih v Radol'ci
Prijava
Slovenske alpe  

I feel Slovenia