Radol'ca - Pristno Sladka
0°C,
 (Vir: ARSO) Več o vremenu v Radol’ci
Išči

Čebelarski muzej

Slovensko čebelarstvo odlikuje večstoletna in svetovno znana tradicija. Najbogatejši muzej, ki jo prikazuje, je nedvomno Čebelarski muzej v prvem nadstropju Radovljiške graščine. Odletite v svet kranjske sivke, spoznajte zgodovino čebelarjenja in občudujete raznovrstne panjske končnice.
Informacije
Muzeji radovljiške občine
Linhartov trg 1, Radovljica
T: (04) 532 05 20
F: (04) 532 05 24
E: mro@mro.si
W: www.mro.si
Stoletno tradicijo slovenskih čebelarjev lahko okusite v pristnem slovenskem medu, opojni medici in sladkih medenih pecivih. Izdelki slovenskih čebelarjev so na voljo v TIC Radovljica.
Zbirko Čebelarskega muzeja sestavljajo tri ključne teme, ki zaznamujejo naše čebelarjenje: zgodovina čebelarjenja na Slovenskem s svetovno znanimi čebelarji, poslikane panjske končnice in avtohtona rasa čebele, kranjska sivka.

Čebelarski muzej so odprli leta 1959 in je do danes po svojih vsebinah in obsegu edinstven v slovenskem in tudi evropskem prostoru. Ponaša se z največjo razstavljeno zbirko poslikanih panjskih končnic, pristne slovenske ljudske umetnosti. Med končnicami je na ogled tudi najstarejša do zdaj ohranjena končnica iz leta 1758. Od spomladi do jeseni je v Čebelarskem muzeju tudi opazovalni panj z živimi čebelami.
Obisk Čebelarskega muzeja lahko končate ob ogledu dokumentarnega filma o kranjski sivki oziroma kranjski čebeli, avtohtoni slovenski rasi čebele, v slovenskem in angleškem jeziku. 

Razstava je v slovenskem, angleškem, nemškem in italijanskem jeziku. V muzeju so zaključenim skupinam ob predhodni najavi na voljo vodeni ogledi v slovenskem, nemškem in angleškem jeziku.
Odprto
januar, februar
torek-petek
8.00-15.00
marec, april, november in december
torek, četrtek, petek
8.00-15.00
sreda, sobota, nedelja
10.00-12.00, 15.00-17.00
maj-oktober
torek-nedelja
10.00-18.00
Cenik
Otroci: 2,00 EUR
Odrasli: 3,00 EUR
Družine: 7,00 EUR

Na voljo je tudi skupna vstopnica za Čebelarski muzej in Mestni muzej.
Otroci: 3,00 EUR
Odrasli: 5,00 EUR
Družine: 11,00 EUR


E-obveščanje
Naročite se na novice o dogodkih v Radol'ci
Prijava
Slovenske alpe  

I feel Slovenia