Radol'ca - Pristno Sladka
-1°C,
 (Vir: ARSO) Več o vremenu v Radol’ci
Išči
Obiščite spletni dnevnik Adele Gray, Angležinje, ki že vrsto let živi v Radovljici. Svoje dogodivščine v Radovljici in njeni okolici, izlete po Sloveniji ter številne pohode v vrhove Julijskih Alp popisuje na svojem blogu.

Obiščite blog v angleškem jeziku.
Blog
Ferienmesse
Radol'ca na sejmih v tujini
Turizem Radovljica se januarja predstavlja na številnih sejmih v tujini. Na treh sejmih (Dunaj, Brno, Utrecht) se je predstavila samostojno, drugod skupaj z Julijskimi Alpami.

Turizem Radovljica je tokrat prvič samostojno sodeloval na največjem turističnem sejmu v Avstriji (Ferinemesse Wien), kjer je Radol'ca prevzela tudi animacijo na razstavnem prostoru Slovenske turistične organizacije. K sodelovanju na sejmu je Turizem Radovljica povabil Tradicijo Avsenik, Muzeje radovljiške občine ter Okuse Radol'ce. Animacija je vključevala pokušino različnih vrst medu, izdelavo svečk iz satnic ter plesne nastope na Avsenikovo glasbo, Okusi Radol'ce (Restavracija Krek, Gostišče Draga, Gostilna Kunstelj) pa so pripravili sladke in slane prigrizke za obiskovalce stojnice. Predstavitev je vzbudila veliko zanimanje med obiskovalci, stojnica pa je bila zelo dobro obiskana.

Istočasno se je Radol'ca na pobudo pobratene Občine Ivančice predstavljala na turističnem sejmu v Brnu na Češkem, v sodelovanju s Kampom Šobec pa na največjem turističnem sejmu na Nizozemskem. V tamkajšnjem Utrechtu se Radol'ca predstavlja že nekaj let, saj nizozemski gostje predstavljajo pomembne del gostov kampa Šobec ter tudi drugih nastanitev v občini.
21. januar 2016
Hotel Lambergh
Rekordna turistična sezona
Leto 2015 je bilo tudi za turistične delavce  v Občini Radovljicazelo uspešno. Kljub temu, da še niso zbrani vsi podatki o številu gostov in nočitev za mesec december, je njihovo število v celotnem letu močno preseglo prejšnja leta. V letu 2015 je namreč v destinaciji bivalo preko 60.000 gostov, ki so ustvarili skoraj 150.000 nočitev.

Po doslej zbranih podatkih je bilo gostov 60.847, kar je za skoraj 25 % več kot leto prej in 15 % več kot v letu 2012, ki jo bilo do zdaj rekordno leto. Nastanitve so zabeležile kar 149.296 nočitev, kar je dobrih 20 % več kot leto pred tem in 4 % več kot leta 2013, ki je veljalo za rekordno. Tudi leta 2016 je bil delež tujih gostov mnogo večji od domačih. Tuji gostje predstavljajo namreč kar 91 % vseh gostov.

Tudi tokrat je bilo daleč največ nočitev ustvarjenih v juliju in avgustu, sledijo pa po številu nočitev junij, september in maj. Najmanj nočitev je bilo marca in novembra. Največ nočitev, kar 58 %, je tudi letos zabeležil Kamp Šobec, ki je tudi največja nastanitev, na drugem mestu je bil po številu nočitev Hotel Krek (7 %) in na tretjem Hotel Lambergh (6 %). Pri številu gostov je vrstni red enak. Povprečna doba bivanja v vseh nastanitvah je bila 2,5 dni. Izrazito daljša doba je v kampih (3,2 dni) v primerjavi z ostalimi nastanitvami (1,8 dni).
15. januar 2016
Praznični sejem
Radovljica je ena od sedmih mest, v katera letos v decembru vabijo Slovenske Železnice. Ob tem vas čakajo posebne ugodnosti, ponudba v Radovljici pa je bila predstavljana tudi v oddaji Turizem 365: z vlakom na pot.

Občina Radovljica in Turizem Radovljica sta se odzvala povabilu Slovenskih Železnic k promociji obiska prazničnega dogajanja v  manjših slovenskih krajih z vlakom. Staro mestno jedro Radovljice se namreč nahaja tik ob železniški postaji, zaradi česar je obisk z vlakom še primernejši. Poleg Prazničnega sejma na trgu in Družinske orientacijske dogodivščine v mesto z vlakom vabijo tudi posebne ugodnosti:
  • brezplačna degustacija medu v TIC-u Radovljica
  • brezplačen obisk Lectarskega muzeja
  • ob nakupu vstopnice za Čebelarski muzej imajo tako odrasli kot otroci možnost brezplačne mini delavnice za izdelavo svečk iz čebeljega voska
  • v trgovini Papy (pasja pekarna) možna pokušina piškotkov za kužke in simbolično darilo za kužka
  •  brezplačna degustacija 3 različnih slovenskih vin v Vinoteki Sodček

Ugodnosti lahko koristijo vsi, ki se bodo pri ponudnikih izkazali z vozovnico za vlak do Radovljice, datirano na dan obiska. Ponudba je na voljo do konca leta 2015.
Oddaja Turizem 365: Z vlakom na pot >> Več +
10. december 2015
Okusi Radol'ce
V petek, 31. oktobra, smo v Dvorski  vasi ob hotelu Lambergh pričeli tretjo sezono lokalnih Okusov Radol'ce.

Popoldanski dogodek se je pričel s tržnico lokalnih dobrot, na kateri so se predstavili dobavitelji in pridelovalci sadja ter zelenjave iz regije, za glasbo pa je poskrbela Nuša Derenda. Slastne grižljaje za vse udeležence so pripravili tako dobavitelji kot tudi restavracije in gostilne Okusov Radol'ce, ki so pripravile tople in hladne prigrizke. Ob 18.00 se je dogajanje preselilo v restavracijo hotela, kjer je 90 gostov uživalo na večerji, ki so jo sestavili, pripravili, skuhali in postregli gostinci vseh vključenih restavracij. Edinstveno sodelovanje in povezovanje zagotavljata izjemno kulinarično doživetje, ki ga popestrita še animacija ter srečelov. Fotografije z otvoritvenega dogodka so objavljene na naši Facebook strani.

Ves mesec november pa restavracije in gostilne ponujajo lokalne menije tudi v svojih restavracijah. Skupno kar 18 menijev je na voljo po enotni ceni 15 €, ob vikendih in večerih pa je poskrbeljeno tudi za spremljevalne dogodke. Več +
3. november 2015
1  |  2  |  3
E-obveščanje
Naročite se na novice o dogodkih v Radol'ci
Prijava
Slovenske alpe  

I feel Slovenia