Radol'ca - Pristno Sladka
-2°C,
 (Vir: ARSO) Več o vremenu v Radol’ci
Išči

Albatross Fly

Albatross Fly spada med tehnološko najrazvitejša podjetja pri obdelavi kompozitnih materialov v Sloveniji. Danes so ekskluzivni dobavitelj delov in trupov ultralahkih letal Virus, Sinus in Taurus za podjetje Pipistrel iz Ajdovščine. Model Virus je ameriška vesoljska agencija Nasa že dvakrat razglasila za najboljše majhno letalo na svetu.

Podjetje deluje v Zapužah pri Begunjah na Gorenjskem in ima lasten razvoji oddelek, ki je sposoben uresničiti marsikatero idejo od začetka do končne izdelave. V začetku leta 2006 je poletelo dvosedežno akrobatsko letalo Giles 202, ki ga je podjetje v celoti sestavilo samo. S tem letalom je pilot Tomo Poljanec obranil naslov državnega prvaka v akrobatskem letenju. To je bilo prvo letalo te vrste, sestavljeno v Sloveniji.

Danes leti po vsem svetu prek sedemsto letal, katerih sestavni deli so prišli iz njihove proizvodnje.

Podjetje Albatross Fly d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1991. Ustanovitelja Tomaž Avsenek in Pavel Potočnik sta bila takrat zaposlena v podjetju Elan, in sicer v proizvodnji jadralnih letal. S svojimi dolgoletnimi izkušnjami sta v domačih garažah sestavila prvo ultralahko letalo v takratni Jugoslaviji, ki je bilo izdelano iz kompozitnih materialov. Letalo je prvič poletelo spomladi leta 1990. To je bil eden od glavnih razlogov za ustanovitev podjetja Albatross Fly.

Prek Turizma Radovljica so mogoči organizirani ogledi podjetja.


E-obveščanje
Naročite se na novice o dogodkih v Radol'ci
Prijava
Slovenske alpe  

I feel Slovenia