Radol'ca - Pristno Sladka
-2°C,
 (Vir: ARSO) Več o vremenu v Radol’ci
Išči

4 Vivus

Iz Flaške pijete živo vodo.
Najbolj prepoznaven izdelek podjetja je Flaška. Gre za posebno informirano steklenico, ki prenaša pozitivne vplive na vodo. Po petih minutah postane voda iz pipe živa. S pitjem vode iz steklenice se izboljšuje kakovost življenja in ohranja narava.
 
Pred tem se je Maks Vrečko iz Zgoše pri Begunjah na Gorenjskem ukvarjal s pridelavo jagod. Tehnologijo pridelovanja je poznal slabo, zato je bil odprt za nove ideje in načine. Ko je slišal za tehnologijo, ki izboljšuje kakovost vode, se je takoj odločil za preskus.

Pri informiranju vode uporabijo posebno tehnologijo, s katero navadno vodo spetoživijo. Del polja je zalival z živo vodo, del pa z navadno. Sprva razlike niso bile vidne in mislil je, da zadeva sploh ne deluje. Pozneje pa se je pokazalo, da so bile jagode, zalivane z informirano vodo, čvrstejše in pridelek je bil večji.

Leta 2009 je prenehal pridelovati jagode in našel nov izziv v vodi. Kar eno leto in pol je iskal primeren izdelek – Flaško. Oživljanje vode je bilo razmeroma neuveljavljeno, čeprav je tehnologija informiranja vode poznana že najmanj 80 let.
Povezane vsebine


E-obveščanje
Naročite se na novice o dogodkih v Radol'ci
Prijava
Slovenske alpe  

I feel Slovenia